Робота Куликівської громади в липні 2021 року

  • 909

Робота Куликівської громади в липні 2021 року

Протягом липня 2021 року всі структурні підрозділи  Куликівської селищної ради плідно попрацювали.

 З початку 2021 року Куликівською селищною радою  залучено коштів з державного та обласного бюджетів і коштів спонсорів, партнерів, громадян на загальну суму  20 468,76 тис.грн,  в тому числі  на ремонт доріг – 16 100,0 тис.грн. 

Загальним відділом Куликівської селищної ради в липні 2021 року отримано та розглянуто від громадян 121 звернення, з них, які стосуються земельних питань – 87, скарги та заяви – 34.

Відділом економіки, торгівлі, інвестицій та ЖКГ було подано на конкурси 2 проекти, які пройшли  відбір та будуть частково профінансовані з обласного бюджету, а саме: проект «Придбання лабораторного обладнання для Куликівської міської поліклініки КНП «Жовківська лікарня» з метою подолання наслідків COVID-19» на суму  346,8 тис.грн. та «Придбання трактора МТЗ-82 з навісним обладнанням та автомобіля HDC DC Standard B21R23 для комунального підприємства “Куликівське УЖКГ” на суму 1660,5 тис.грн.

Протягом липня 2021 року було здійснено 2 виїзних засідання  робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Куликівської селищної ради, а також 2 виїзних засідання  робочої групи з питань проведення моніторингу реалізації суб’єктами господарювання  роздрібної торгівлі підакцизних товарів та аналізу сплати акцизного податку, якими виявлено ряд порушень та напрацьовано шляхи їх усунення.

Медицина

В липні 2021 року в поліклініці Куликівської селищної ради провакциновано 620 осіб (135 – вакциною Модерна та 144 – вакциною Пфайзер).

Заключено декларацій з сімейними лікарями – 7470 осіб, з педіатрами – 1924 осіб – в поліклініці смт. Куликів, 1170 осіб – в амбулаторії сімейної медицини с. Сулимів.

Бюджет

За 7 місяців 2021  року до загального та спеціального фондів (враховуючи міжбюджетні трансферти) бюджету Куликівської селищної ради надійшло 57 829,69 тис.грн.  доходів, з них до загального фонду – 57 084,13 тис. грн., що становить 111,19 % до уточненого плану на звітній період, до спеціального фонду – 745, 56 тис.грн., або 101,54 %.

Затверджений селищною радою обсяг доходів загального фонду бюджету селищної ради у звітному періоді виконано на 126,97 %.

Станом на 1 серпня 2021 року Куликівська селищна рада заборгованості по видатках не має.

За підсумками роботи за січень-червень досягнуто перевиконання  на суму 4100,0 тис.грн, яке буде спрямоване на позачерговій сесії на співфінансування проектів, забезпечення призначеннями всіх захищених видатків та інших першочергових потреб. 

Освіта

Протягом липня 2021 року відділом освіти Куликівської селищної   проводилась робота по підготовці закладів освіти до зими, та до нового навчального року.

Також проводився відбір учнів для оздоровлення, а саме: виділено 41 путівку з доплатою 500,0 грн. на відпочинок в  ДЦОВТ «Росинка» та 5 безкоштовних путівок. Загальна сума, яка виділена з бюджету Куликівської селищної ради на оздоровлення становить 200,0 тис.грн.

В липні проведено процедуру закупівлі  на виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт даху будівлі Мервичівського ЗЗСО І-ІІ ст.», роботи по якому будуть розпочаті в серпні. Також оголошено процедуру закупівлі обладнання для харчоблоку тієї ж школи.

Соціальний захист населення

Протягом липня відділом соціального захисту населення Куликівської селищної ради здійснено прийом документів на всі види соціальних допомог, пільг та субсидій в кількості 174 заяви.

З бюджету Куликівської селищної ради було здійснено грошові виплати одноразових допомог жителям громади на суму 38,9 тис. грн. та відповідно до Програми «Забезпечення медичними виробами (памперсами) осіб з інвалідністю інших окремих категорій населення Куликівської селищної ради виплачено допомогу  в сумі 4,31 тис. гривень.

Крім того за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до Комплексних програм компенсовано вартість наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їхніх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС), Героїв Небесної Сотні на суму 10,50 тис.грн.; відшкодовано кошти на поховання учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни в сумі 2,25 тис. грн.; виплачено одноразову адресну грошову допомогу демобілізованим воїнам, які повертаються з АТО (ООС), і звільненим особам, безпосереднім учасникам АТО (ООС) в сумі 3,0 тис.грн.; виплачено щомісячну допомогу дітям військовослужбовців, які загинули під час участі в антитерористичній операції, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва отриманих в зоні АТО допомоги ОДА дітям загиблих учасників АТО – 2,5 тис. грн..

Здійснено підбір та направлено 16 дітей з числа багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО, дітей з інвалідністю та дітей потерпілих внаслідок ЧАЕС на оздоровлення та відпочинок в дитячі оздоровчі заклади.

На обліку у Службі у справах дітей Куликівської селищної ради перебуває 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах. На території Куликівської селищної ради функціонує 2 прийомні сім’ї, у яких виховуються 3 дітей.

В липня 2021року  взято на облік 1 дитину, позбавлену батьківського піклування, та знято з обліку 1 дитину, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

Відвідано 3 сім’ї, в яких неналежно виконують свої батьківські обовязки.     Проведено прийом 6 громадян з різних питань.

Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Куликівської селищної ради в липні 2021 року була проведена робота наступна робота:

  • проведено обстеження одиноких та престарілих громадян громади;
  • отримано та опрацьовано 17 заяв від осіб похилого віку та осіб з інвалідністю для отримання ними соціальних послуг в даному закладі.
  • проведена робота із 3 сімями, відносно яких надійшла інформація про вчинення домашнього насильства. Дані сімї взято на соціальний супровід;
  • здійснено обстеження 3 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Культура

Відділом культури, молоді та спорту було проведено роботу над впровадженням  3 проектів місцевих ініціатив, які пройшли конкурсний відбір.  

У с. Сулимів було проведено футбольний турнір  «Літній кубок-2021», в якому взяли участь команди сіл Нове село, Сулимів, Звертів та Віднів.

Основні культурно-мистецькі заходи:

- При НД в с. Нове село та с. Костеїв було проведено Купальські етно-вечори;

- В бібліотеці-філії с. В.Дорошів відбулась творча зустріч з генеральним директором літературного видавництва „Піраміда" Василем Гутковським в рамках проєкту «Бібліотека події», який подарував в фонд місцевої бібліотеки 59 примірників книжок на суму 3244 грн.;

- В центральній публічній бібліотеці смт. Куликів запустили для дітей кінозал та табір «Квест-манія»;

- У с.Стронятин відбувся захід – "Табір – ми з Богом ідемо";

- Організовано оздоровчо-мистецький табір «Мистецький Рататуй» при НД у смт. Куликів.

Благоустрій, питання інфраструктури та земельних відносин

Питання доріг завжди було і є одним із пріоритетних завдань для кожної громади, так як якісні дороги – «обличчя» громади. З кожним місяцем є покращення дорожньої інфраструктури та благоустрою території ОТГ.

В липні було продовжено капітальний ремонт доріг Смереків-Блищиводи на відрізку дороги в межах с. Смереків та закінчено ремонт дороги Жовква-Мокротин-Сулимів на відтинку дороги в межах населених пунктів с.Віднів до с.Сулимів.

Агропромисловий комплекс та екологія

В липні 2021 року було розпочато збір врожаю,  зібрано ранніх зернових на площі 2671 га, валовий збір – 6075 тонн, середня врожайність – 58,7 ц/га.

За порушення Правил благоустрою складено 3 приписи.

   Фото без опису